top of page
  • katerinafardelaki

Γλυκά muffins..χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο, χωρίς αυγά!!!



Τα muffins είναι πολύ διαδεδομένα σαν ένα γλυκό σνακ..αλλά συνήθως είναι πλούσια σε βούτυρο, ζάχαρη και αυγά..έτσι όποιος ακολουθεί μια υγιείνη διατροφή αναγκάζεται να τα αποφεύγει..Παρακάτω παραθέτω μια υγιεινή εκδοχή, για να τα καταναλώνετε χωρίς τύψεις και εσείς και τα παιδιά σας..Μπορούν να καταναλωθούν για πρωινό με καφέ ή ένα ποτήρι γάλα, για κολατσιό στο σχολείο ή στη δουλειά ή για απογευματινό γλυκάκι.. Είναι φτιαγμένα με αλεύρι ολικής αλέσεως για να έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δέικτη και κατά συνέπεια να μην ανεβαίνει γρήγορα το σάκχαρο στο αίμα. Δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά σιρόπι σφένδαμου που είναι εξαιρετική πηγή μαγγανίου και ψευδαργύρου, σημαντικά μέταλλα για την υγεία μας. Περιέχουν φυστικοβούτυρο που έχει καλά λιπαρά, έχουν σταγόνες μαύρης σοκολάτας που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μπανάνα!!


Υλικα για 6-8 muffins :

- 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως

- 1 βανίλια

- 1/2 κ.γλυκού μαγειρική σόδα

- 1 κ.γλυκού baking powder

- 1 πρέζα αλάτι

- 3/4 φλιτζανιού γάλα με 1,5 % λιπαρά

- 3 κοφτές κουταλιές σουπας φυστικοβούτυρο απαλό

- 1 ώριμη μπανανα

- 1/4 φλιτζανιού σιρόπι σφένδαμου

- 1/2 φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας


Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μπανάνα και τη λιώνουμε μ ενα πιρούνι. Προσθέτουμε το γάλα, το φυστικοβούτυρο,το σιρόπι σφένδαμου και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σ ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε με ένα μεγάλο σουρωτήρι, το αλεύρι, τη βανίλια, τη μαγειρική σόδα, τη baking powder και το αλάτι..αν δεν έχετε σουρωτήρι,απλά ρίχνετε τα υλικά απευθείας στο μπολ και ανακατεύετε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του ενός μπολ μέσα στο άλλο και προσθέτουμε τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Γεμίζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι τις θήκες για muffin αφού πρώτα τις έχουμε λαδώσει ελαφρώς για να μην κολλήσει το μείγμα στο ψήσιμο (χρειάζονται λάδωμα αν είναι τσίγκινες, αν είναι θήκες σιλικόνης δεν χρειάζονται).

Τα βάζουμε για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα βγάζουμε από τις θήκες αν θέλουμε..









5,503 views0 comments
bottom of page